Farliga
Ines och jag har idag bakat farligt goda delikatesskorpor.
Receptet till Sara
Delikatesskorpor
Ca 160 skorpor
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
150 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk eller grädde
Blanda samman alla torra ingredienser och finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt vätskan och arbeta hastigt ihop degen. Ta upp den på bakbordet. Forma 80 små runda bullar och lägg dem på plåt. Grädda i 225° ca 8 minuter.
Klyv bullarna mitt itu medan de är varma och rosta dem i 150° ca 30 minuter eller tills skorporna fått vacker färg.
Receptet till Sara
Delikatesskorpor
Ca 160 skorpor
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
150 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk eller grädde
Blanda samman alla torra ingredienser och finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt vätskan och arbeta hastigt ihop degen. Ta upp den på bakbordet. Forma 80 små runda bullar och lägg dem på plåt. Grädda i 225° ca 8 minuter.
Klyv bullarna mitt itu medan de är varma och rosta dem i 150° ca 30 minuter eller tills skorporna fått vacker färg.
Kommentarer
Postat av: Erika
Fasiken att jag är sjuk ;)
Postat av: Jonna
Finns nog kvar några till du frisknar till.
Postat av: Sara
Det ser riktigt gott ut!!!!
Kan du inte lägga ut receptet... behöver baka lite här hemma också!!!
Kram Kram
Postat av: Annica och Göran
Ja dom var goda. Tackar.
Postat av: Sara
Tack snälla Jonna... nu ska det bakas här hemma!
Stor kram
Trackback