Lite av varje

Var uppe en runda hos Annica och Göran i går kväll, disskuterade hur vi ska få hem båten . Stoffe och Göran ska köra i morgon och hämta den , måttligt roligt med en 30 trailer!


Stoffe har köpt en  blixt till kameran så vi testade den igår.



Skatarbruden


Ikväll har Linn Linus Nea och Tilda varit här. Vi grillade hamburgare och hann med en fika innan de åkte igen.

Bm

Har varit hos barnmorskan idag, allt var bara bra. Fick tid till glukosbelastning om ett par veckor.

Funderar lite på vilket badkar vi ska ha i nya badrummet.
Detta har vi tänkt tidigare


Men så har de fått in detta

och då  kom jag på att det kanske är snyggare att ha då vi har köpt detta handfatet?


Dagarna två

Igår var  vi hemma hela dagen, Stoffe kände sig inte bra så han tog det lugnt. Jag städade och bakade släta bullar och solskensbullar.
Idag har vi varit runt och letat färg till båten, tänkte rusta upp den lite innan vi ska sälja den.  Var inne på kupan en sväng och hittade två tyger, brukar inte hitta något där så ofta längre.


 

Måste instämma med Erika om att Juno är helt uderbar, ni måste se den, det bästa jag sett på länge!


Bilder

Lite bilder från i lördags.


Båten

Lägger ut lite fler bilder på båten vi  köpte igår.




God natt

Tidigt i morgon åker vi 50 mil till Hammarö för att kolla på båten vi är intresserade av. Jag trodde att vi kunde vänta till nästa helg men tji fick jag, många intresserade har ringt på den. Får se hur Ines gillar resan, tänkte först att hon skulle stanna hemma men vi hälar nog på lite vänner på vägen och är således bort över en natt..
Tyvärr missar vi Thomas kalas imorgon, sorry!


Duktiga Ines!

Så roligt, det verkar ha släppt lite nu! Tidigare sa Ines till efter hon bajsat och kissat, en nu har hon sagt till innan några gånger. Så  igår kissade hon två gånger och idag har hon kissat en gång och bajsat en gång på pottan! Hoppas hoppas det släpper nu, skulle vara lysande med bara ett blöjbarn!
image146

Besök

Nu har vi haft besök av Mormor, Morfar och Melvin. De kom förbi för att fika och leka med Ines.  Goda semlor från systrarnas ha de de med sig!
 
    

Ny sjal

Dax att beställa en ny sjal till bebisen! Har nog bestämt mig för att det blir en Mam Earth, en lång knytbar trikåsjal av 100% SKAL-certifierad ekobomull. Det är en ganska stadig trikåsjal som räcker länge. Passar perfekt redan från nyfödd då den är lätt att anpassa för att få till huvudstöd för den lilla babyn eller för att amma i.
Nu är ju frågan vilken färg, antigen röd eller mörkgrå/svart? Mössorna visar färgerna på sjalarna, man får en på köpet.

 

Vårtecken

Våren är här, när jag skulle hämta tidningen hittade jag några sådana här på tomten! Hoppas nu inte snön kommer utan att det går åt rätt håll!


Byte

Vi måste byta upp oss. Båten är alldeles för liten för hela familjen, behöver utrymme till båtturerna och övernattning. Denna är för tillfället favoriten, kanske blir en tripp till Hammarö nästa helg för undersökning.


Hjälpsam

Ines och jag har precis städat och ska snart gå en promenad. Idag kom hon med en Karlsson film och ville titta, satt hela fem minuter..
Nu är det bara tre dagar kvar sen ska Stoffe vara föräldrarledig.. Ska bli härligt att få maten serverad varje dag!




Fantiserar..

Drömmer om vårt kommande kök/matrum/vardagsrum med gott om plats för många personer. Alla väggar nere ska slås ut när det är undervåningens tur för upprustning. Har hittat stolar och bord, för tredje gången nu tror jag..

 

Fösta dagen avklarad

Hela två dagar ledigt fick jag mellan tentan och nya kursen. Uppropet äv avklarat, dax att börja plugga inför nästa tenta (=
Ines har varit hos morfar, och rivit stället, medans jag var  i skolan. På torsdag är nästa föreläsning planerad, någon som är sugen på att ha en liten Ines mellan 10-13?

Feber..

Pluttis har feber idag, värst var det i natt, yrade och var skållhet. Nu är hon pigg men har ändå närmre 39 grader. Efter frukost kom hon med ett pippifilm och ville se på Pippi, hon som normalt inte gillar att titta på  tv.  Är väl smittad av alla Pippigalna kusiner!


Långpromenad

Gick in till stan idag, blev glatt förvånad, kände inga graviditeskrämpor. Två timmar tog det, så lite trött i benen blev jag givetvis.
Aktionen gav inte så mycket, ville ha en jättefin stol men den gick upp alldeles för mycket. En klocka köpte jag och mamma en fåtölj.

Hämtade Ines hos pappa och passade på att äta middag på Olearys, gott var det!

Söndag..

Jag och Ines bakade scones till frukost i morse, men hon ratade dem, gillar bara grovt bröd.
Mamma och jag ska på auktion i eftermiddag så nu måste vi går för att hinna dit i tid!

Favoritleksaken

Bebis i brallan

Så härligt!

Tentan är avklarad, satt fem av sex timmar. Känns så skönt att ha det gjort, nu är det bara att vänta på resultatet.. Nya kursen börjar på tisdag, personlighetspsykologi och kognitionspsykologi innan det är dax för bebisen att titta ut!

Jaja..

Linn jobbar kväll och började således inte fören 16 i eftermiddags. Vi tog en lunch på stan, hon lurade mig till stans sämsta lunchställe, Waynes! Men upplevelsen kompenserade sedan med en semla från systrarnas.
Stoffe och Ines har varit och badat en runda  då jag behövde plugga lite man jag lade ner efter en stund, det får gå som det går.. Tittar lite halvt på Let´s dance nu inget vidare på tv ikväll..


Nervös!

Fy har tenta på lördag! Inte fått någon vidare tid till att plugga alls, men imorn ska Annica ha Ines så jag kan få lite gjort! Känns inte så lockande att sitta sex timmar utan paus, kan ju hoppas hoppas att det går vägen..


Festen

I lördags var vi som sagt på 70 tals fest. Stoffe var Skinhead, inte en nasistisk sådan utan en ursprunglig  med motsatta åsikter. Jag själv försökte likna en hippie och Ines fick ha hemsydda 70 talsinspirerade kläder..
Nu ska jag på föreläsning och Ines ska leka av sig hos kusinerna.

 

På Jakt

Nu ska vi åka innåt staden i jakt på kläder och present till i kväll. Vi ska på 70 tals fest och jag har inte hittat något än att ha på mig. Var runt i second hand affärer i går men utan lycka.. Stoffe och Ines är klara så nu är det jag som är problemet, har ju en mage också att ta hänsyn till..

Såg Hot Rod igår kväll, sugna på en komedi, se den!

image120

Något fel?

Har försökt uppdatera några gånger nu men det har varit så fruktansvärt segt ett tag nu..
Jag har haft fullt upp denna vecka med föreläsningar tre kvällar, i Ronneby till råga på aIlt! Nästa helg är det tenta vilket jag inte ser fram emot, får inte så mycket ro till pluggande med lillan här hemma. I torsdags passade jag Kerstin och Edith på förmiddagen, vi lekte och mös ihop!




Idag har Linn, Erika och jag varit i Karlshamn, Erika och jag var smakråd till Linn som provade  brudklänning. Hon bestämde sig för en superfin klänning som passade henne perfekt!

Jul igen!

Igår blev det både julfest på logen och senare julfirande med min familj hemma hos mamma och pappa. 
Efter en något utdragen julfest blev vi bjudna på kalkon och det var ljuvligt. Många fina julklappar fick vi också, tack alla!





Några julklappar har jag också hunnit med att sy. Klänningarna tjejena har på sig på bilderna ovan och näsduksfodral till alla i familjen.




Pulkaåkning

Idag efter frukost gick vi ut och åkte pulka med Ines. Hon gillade att åka nedför men som transportmedel var pulkan ingen höjdare.



Igår kväll var  vi  ute och åt med Lotta och David.  Jag blev så sugen på fondue men lokpalatset var stängt och 2 rok fullt. Vi provade på Mirage men de hade slutat med Fondue men tillslut hittade vi det på Casablanca. Hade aldrig ätit där tidigare, maten var god men inredningen var inte smakfull direkt..


Kalla tid...

Känner mig helt isolerad, det bara snöar och blåser! Kan inte ens ta en promenad som vanligt utan att få köldskador!
Åkte och handlade idag och blev bortgjord. Förde över pengar till mitt konto innan jag åkte med i kassan medgavs ej köpet, något måste dragits sent sen i julas.. Fick ringa Stoffe som fick komma med pengar till mig, kunde ju inte skita i det och aldrig handla på Maxi igen..
Efter missödet åkte jag förbi kupan och fyndade ett fint tyg, förslag på vad jag kan sy av det?
Vi fortsatte sen en vända till pappa där vi fikade lite innan vi begav oss hemmåt igen..



Nyårsafton!

Aftonen började med korvgrillning i Bastasjö men Tessan, Johan Elias och Li.



Framåt kvällen åkte vi till Charlotta och David, där det bjöds på god mat och trevligt sällskap.







RSS 2.0