Fredag

Annica, Sara, Ines, Knut och jag for till Torsås marken idag. Kallt var det, men värt det såklart då brända mandlar inhandlades.

Så kom det fina fikabrödet jag köpt till Ines, bättre sent än aldrig!

Mina finingar!


Min

Besök

Annica ,Göran och Sara kikade förbi vårt ikväll med fika.

Efter allt spex sover hon nu gott!

Idag var föresten målaren förbi, så på måndag är det dax för spackling!!!

Solen?

Var är den? Igår trodde jag den var på väg att kika fram så jag klädde barnen och tog en promenad upp till affären. Nästan direkt började smådugga, lite för optimistikt tänkte jag att det skulle sluta. Halvvägs började det ösa ned och jag fick småspringa till affären, väl där slutade det regna. Men i samma sekund vi satte foten utanför affären började det igen. Givetvis hade jag lämnat regnskyddet i bilen, så vi var ganska blöta när vi kom hem, inte lillebror dock, som sitter skyddad. Fodrade regnkläder till Ines är beställda!
Så vad hittar man på en dag som denna, någon promenad vågar vi oss nog inte på då det ser ut som att himlen ska öpnna sig vilken sekund som helst. Vi lär ju blåsa bort om vi ska bort  till lekparken som det ser ut nu..
Tråkväder= tråkdag!

Lill-snickarn

Ines älskar att hjälpa pappa på övervåningen. Eftersom att det inte är vidare barnsäkert där uppe än brukar det ej gå för sig. Men ikväll har de gipsat i trappen.


Snickartröja hade pappa med sig hem

Det kan ju inte bli rätt varje gång...


Spindelmannen

Knut fick spruta idag igen, gick bra som vanligt! 8050g väger han och är 66 cm lång, inte så liten längre..
Ines hade det bättre hon moster och kusiner, här som spindelmannen.


Ikea

Tog en sväng till Ikea igår för att kika på badrumsinredning. Vi kollade in en nya kommod, men tyvärr har de nästan bara grunda dubbelhandfat till den. Så nu vet vi inte alls hur vi ska inreda badrummet Stoffe vill inte ha den "gamla" stilen och jag vill inte ha en allt för ny, inte lätt..
Några masker och en kaffeservis till Ines fick i alla fall följa med hem.



När börja dagis?

Vissa anser att små barn behöver dagis, vilket jag själv inte håller med om. Att man är tvungen att börja jobba är en helt annan sak, svårt att få dagarna att räcka i två år.
http://www.alltombarn.se/smabarn/inga-barn-bor-borja-forskola-fore-tva-ars-alder-1.17450

Stöd childhood


www.uppdragbarn.se

Kvällen

Erika och barnen gick precis, har varit här och umgåtts när våra respektive är ute och svirar. Tacos, godis, film och lek resulterade i mycket trötta barn.. Nästa gång är det vår tur Erika!


Utelek

Sandlåda och  gungor är bra att ha när man behöver komma ut en snabbis. Gunga stående kan man också göra, Ines vill såklart göra som Nea..

Sysselsättning

Vad annat kan man hitta på när man ligger och ammar och ammar och själv inte kan sova... Lyssna på sommarpratare och fota ljuvligheten..

Fredag

Bad med med barnen, handling och en snabbfika med Linn på Waynes.

Läs och begrunda!

Amning och sömn i Amningsnytt nr 3/08!

BÄSTA TIPSET FÖR MAMMASÖMNEN: HELAMMA!

Det är vanligt att föräldrar börjar ge barn en flaska bröstmjölksersättning på kvällen för att få sova mer. Men en amerikansk studie visar att det har rakt motatt effekt. Föräldrar till barn som fick en flaska ersättning på kvällen eller natten sov cirka 45 minuter mindre än föräldrar till helammade barn. Att papporna gav barnen en flaska ersättning på natten gav inte heller mammorna mer sömn. Forskarna avråder också BB-personal från att ge barn bröstmjölksersättning för att mamman ska få sova, det kan sabotera amningen efter hemgången.


SAMSOVNING OCH ENSAMSOVNING GER SINSEMELLAN HELT OLIKA SÖMN

De studier som har gjorts av små barns sömnmönster grundar sig på flaskmatade, ensamsovande barn. De har fått bilda norm för barns sovande, precis som ersättnignsmatade barn har fått bilda norm för tillväxtkurvorna. Ammade samsovande barn och deras mammor sover på ett helt annat sätt. Man kan inte förvänta sig att de ska sova som det står i litteratur för kliniker och föräldrar, konstaterar antropologerna James McKenna och Helen Ball.


AMNING, SAMSOVNING OCH PLÖTSLIG SPÄDBARNSDÖD

När amning ersattes med flaskmatning övergavs också samsovningen som norm. När nu amningnen har kommit tillbaka har också samsovandet ökat igen. Men minskar eller ökar det risken för plötslig spädbarnsdöd? Ökar, menar tongivande svenska barnläkare. Minskar, om samsovningen sker på ett säkert sätt, anser McKenna och Ball. Goda studier, där barn helammas och samsover på säkert sätt finns helt enkelt inte.


"FEMMINUTERSMETODEN" OCH AD/HD

På många håll rekommenderar barnhälsovården den s k femminutersmetoden till föräldrar till barn som inte sover sammanhängande. En svensk studie visade att sju av 27 ett och etthalvtåringar med allvarliga sömnproblem hade utvecklat AD/HD vid 5,5 års ålder. Det finns också forskning som visar på ett samband mellan att växa upp med föräldrar som inte svarar på ett adekvat sätt på barns signaler och AD/HD. Borde man inte hjälpa dessa föräldrar att tolka och trösta sina barn snarare än att få dem att negligera barnens gråt?


Källa: amningsbloggen.blogspot.com


Sydöstran

För några veckor sedan när Erika jag och barnen var på Sång och saga tog sydöstran lite bilder på oss.

Velar

Funderar på att byta till mobilt bredband , främst för att det blir billigare men även för att vi kan ta det med oss i bla båten. Vi kan då säga upp vår fasta telefon hos Telia vilket gäller några hundra i månaden,  det fasta nummret porteras då till min mobil, men även priset för bredbandet sänks .
Det enda negativa egentligen är väl hastigheten, vi har idag upp tilll 24 och kommer upp i 13. Det mobila är 7,2 och  det ligger runt tre. Vi surfar ju mest, men det händer att det slinker ned en film och såklart endel ljudböcker.

Tips?

Ny tatuering

Dagen till ära förevigades Knuts bebishand.


Knut idag 5 månader




Utslagna

Morfar passade Ines idag när jag och Knut var på tummetott. Eftermiddagsmys mötte mig när jag skulle hämta.

God afton

I måndags var Jill och jag duktiga och gick upp till öppna förskolan. Påväg hem stannade vi en stund i lekparken.

I morse sov vi lite för länge för att gå till öf så vi tog förmiddagen i lekparken i stället. Ines målade med fingerfärg när vi kom hem, vilket hon trivdes med!

Mellanmålet och eftremiddagskaffet fick vi hos kusinerna på Johannesbergsvägen.

Kvällen till ära kom Charlotte och Andreas på fika. Ines fick i vanlig ordning present, tack för de superfina böckerna!



Efter middagen..

Blev det en sväng till lekparken.


Nu börjas det

På bara ett par dagar har lillebror gått från fällkniv till att kunna sitta i någon minut!

Vill gärna ta sig framåt, men det är svårt..

Rita

Vad är väl  roligare att sysselsätta sig med än att rita. Ines älskar det, kan sitta riktigt länge och rita sniglar, katter och kaniner (enligt henne iaf). Positivt är att hon på detta sätt lärt sig nästan alla färger.

Oberoende

Nappen är kastad,  Ines har varit nappfri en vecka och det har gått över förväntan. Ett par gånger på natten är allt hon har bett om den, och de gångerna har hon direkt accepterat att hon inte fått den.  Trodde inte det skulle gå så smidigt, så himla skönt  att slippa den.


Hej

Vi blev lämnade hemma i dag när Stoffe åkte och kiteade. Ines har bett om att få åka  buss ett tag nu så vi tog en  till stan. Vi gick förbi Linn,  Nea och Tilda, det blev lek, lunch, kaffe, bad och promenad.
(Mobilkameran har flippat)






Torhamns udde idag



Höstmarknad

Melvins skola höll höstmarkad idag. Äppelkaka, fiskdamm, hoppborg och luftgevärsskytte.




På promenad med Björn Ranelid

Tog en promenad med Björn Ranelid, Erika var ej upplagd för en ikväll, när han sagt sitt tog Amelia Adamo vid.


Hade gärna lyssnat på Marcus Birro, Idde Schultz och Anna Stadling  på stadsbiblioteket ikväll, Erika hade kanske varit sugen att hänga på men som bekant har vi ju små som inte kan lämnas så länge..

Tack

Rosor fick jag idag trots att det ej är min födelsedag. 

Alfred

Ett stort grattis till Emma och Charlie som i natt blev föräldrar till lille Alfred!


Hur kan föräldrar klara sig utan?

Javisst Jill är det  så!
Hur skulle jag och Knut klara oss här hemma utan sjal/patapum?


Nått för oss

Kan det bli bättre, en bil som går på luft. Synd att den bara går i 70 och rymmer tre pers, men  den som väntar på något gott!


Filosoferar i höstsolen


Gympatjejer

Det blev kålpudding över så gympatjejerna kom förbi en stund för lite mat och lek.

Lovely

Oj vad jag vill ha denna ursnygga radio. Är i stort behov av en riktig i köket men tyvärr passar priset inte riktigt min radiobudget.
Roberts radio



Vanö

Tog en tur med båtarna till Vanö, korvgrillning och promenad runt ön.

Alla badade utom jag och Knut.

Väl hemma blev vi bjudna på kebablåda och efter det äppelpaj!

Nattgäster

Melvin och Edith har sovit här i natt. Det blev en kväll men bad, pizza, lördagsgodis och film.  Nu står brödet i ugnen så snart är det frukosttime.



En dag i Rödeby

Planerna för dagen var en tripp till stan, behöver bla en ny mascara. Efter flera nätters dålig sömn kände jag mig inte så sugen så vi tog en trevlig fika på favoriten med Erika och Hogge. Därefter lekte barnen av sig lite i lekparken.
Ikväll kommer Lotta och David på middag, dax att fixa lite.



Amma i morgon!

http://amningsbloggen.blogspot.com/


Hos Lotta

Efter tummetott och lunch på Nya skafferiet med Stoffe mös vi hos Lotta! Så härligt att barnen är så glada för henne, kan dröja länge mellan gångerna vi träffas men Ines vill alltid gosa och mysa!

Härligt!

Det blev en promenad ikväll, och Knutan fick stanna hemma. Hade väntat mig en gring och trött kille men det kunde inte bli bättre, Stoffe hade sövt honom! Nu lägger han Ines och jag ska passa på att ta en dusch, ostört!

Så sugen på sött!

Har fått för mig att jag ej ska äta sött i veckorna. Måndag och tisdag gick jättebra, men idag är det tungt, är nog sockerberoende trots allt. Sitter på rätt många kilon för mycket plus att jag måste börja fundera på mitt sockerintag på allvar, vill inte åka på dibetes! Inbillar mig att jag kommer vänja mig vid att inte äta sötsaker, kanske, men det känns inte som det i dagsläget. Skulle så gärna vilja komma ut oftare och gå men Stoffe jobbar uppe de flesta kvällar och det är svårt att ha med båda barnen på långpromenader, det är i regel någon utav dem som protesterar. Ska testa att pumpa  och ge Knut flaskan, då kanske jag till och med kan få en helt barnfri timme i veckan.


Middagsmys

Efter lunchen tog tjejerna sig en vila, bamse och Totte är favoriter.

Lyx

Stoffes vän kom förbi med nyplockade kantareller. Han gillar att plocka men ej att äta, inte mig emot!
t

Ändrade planer

Det är snart två år sedan vi köpte badrumsinredning till stora badrummet och givetvis har jag ändrat mig flera gånger. Jag velar fram och tillbaka hur jag vill att badrummet ska se ut. Men nu närmar det sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att betsämma sig! På så sätt känns det bra att det tagit lite tid uppe, har hunnit känna efter vad jag tycker om. Hade vi renoverat innan vi flyttade ín hade det förmodligen inte blivit något vidare gällande allt från planlösning till inredning. 
Denna kombination har vi i källaren, skåpet är högblankt och skulle vara vägghängt. (annan blandare)

Detta vill jag ha nu!

Svårt att välja kakel har varit inne på vitt 5x5 en längre tid nu men sen velat lite mellan det och  vitt 25x25. Diskuterade kakel med Erika och efter lite fundering är det mindre är att föredra. Frågan är då bara hur det kommer se ut med så mycket fog, vill ej ha vit då det förmodligen är rätt jobbigt att hålla snyggt. Stoffe gillar som Erika shackrutigt golv, jag tycker också det är jättefint men är lite inne på bara svart golv, kanske i 5x5 det också eller svart granitgolv 20x20.  Det är planerat för svart granit i hallen och jag tycker det kan vara snyggt om det kommer igen på fler ställen.


Innedörrarna Stoffe sätter i detta nu.



Väntar

På att singelmammor ska börja, trist bara att det är sista programmet idag!

Nyinflyttad

En gris flyttade hem till oss idag efter en sväng på 61:ans fynd. Syrran hennes anländer i veckan.

Fredagsmys

Farmor och Knut myser!

Planka

Lagade plankstek med Linn och Hannes igår. De blev ingen fröjd för ögat men däremot för smaklökarna.


Bullbak till sist

Var på föräldrargrupp i eftermiddags, många trevliga föräldrar  och gulliga bebisar. Mamma och pappa hade Ines, vilket var tur då drygt 15 personer trängdes i konfersensrummet. Med en liten Pinan hade det nog inte blivit många lugna stunder! Satte till en deg när jag kom hem och Ines lämnades lagom till utbaket, perfekt! Snart kommer farmor  och farfar för att smaka på bullarna, det blev vaniljbullar (mina favoriter) trots kanelbullens dag i morgon!


Hoppsan sa!

Minst sagt retfulla pengar!






Föräldrargrupp

I eftermiddag är det dax för föräldrargrupp. Som vanligt är det strul, får gå med augustibebisarna, min bvc-sköterska har varit föräldrarledig och det har under den tiden inte blivit några grupper för mitt område. Trist att de delar upp Rödeby i olika områden istället för att göra grupperna utifrån födelsedag. 
I alla fall har jag ingen barnvakt till Ines än, ska bli kul att springa efter henne. Isac kommer ju iof också så jag hoppas de kan leka lite ihop!


Upper floor, here we come!

Nu börjar det likna  något på allvar, så gott som allt golv lagt!

Baka bullar..

Har i en veckas tid nu planerat att baka lite bullar, idag först kom jag till skott att köpa ingredienser. Hade tänkt sätta igång nu efter  middagen men mitt i iordningställandet efter maten  måste Knutan äta sen ska Ines göras klar för natten. Så står bröd  på jäsning iskålen till assistenten och det saknas plats i vår minifrys. Äsch får nog ta det där med bullar en annan dag, imorn kanske?


IKEA

Har velat och behövt åka till IKEA ett  tag nu. Vi behöver en massa småsaker, bestick , glas, ljus etc etc Vill även kompletera Ines kök,  de  har ju bla fått in ljuvligt porslin till barn.
Torsdagar är perfekt att åka dit när Stoffe kommit från jobbet. De har långöppet och man kan gå runt och kika i lugn och ro.


RSS 2.0