Holger är här!

I går kväll började Erika få värkar och jag åkte upp. När de åkte till förlossningen vid 22.15 uppfattade jag Erika som fortfarande inte som vidare besvärad av dem. Som tur väl åkte de in i tid och Holger tittade ut redan 22. 55.
Barnen vaknade vid 5.40 och väntan på lillebror började. Vid två tiden kom de hem med sötnosen!



Sytt till Holger


Nu har jag percis damsugit, torkat golven, städat toan. Linn har haft Ines idag och familjen är nu här och lämnar henne. När de åkte vidare är det bara att fortsätta, men att bädda rent sängarn, har även en massa tvätt och disk som också väntar. Väl klar ska jag sova och kanske unna mig nått sött..


Välkommen Holger!

Sötnosen Holger är här!
Född: den 28 februari 2008
Tid: 22:55
Vikt: 3290 gram
Längd: 51 cm
Kön: Pojke
Mamma: Erika
Pappa: Daniel
Syskon: Melvin, Edith, Kerstin
Bostadsort: Rödeby
image239

Ett fång

Ett fång rosor till mig och Ines idag. Jag klarade tentan vilket känns underbart!
Ines har i över en vecka sovit utan blöja på natten och fortfarande ingen "olycka" och hemma är hon torr!
image238

Fotogenique

Snyggingen posar



Viktuppskattning

Vi gick igår en långpromenad längs Lyckebyån, mysig led men inte så vidare vagnvänlig. Framåt kvällen åkte vi till Linn och lekte med alla kusinerna.


Idag har vi varit på viktuppskattande ultraljud, bebisen vägde som den skulle, 1170 gram. Enligt läkaren kommer den vid fullgången tid väga mellan 3300-3400, som Ines gjorde. Efter endel övertalning gick Stoffe med på att fråga om könet, läkaren sa först "det ser mer ut som testiklar än än blygdläppar" och efter en stund även "det ser verkligen inte ut att vara en flicka". Så en liten kille kan vi nog räkna med!
Om fyra veckor ska vi tillbaka för ännu en viktuppskattning.

Melodifestival

Fy vilken trist deltävling, såg första också och tänkte att det inte kunde bli sämre... Vi kollade på spektaklet hos Erika och Daniel, spännande nu kan deras lill* komma när som helst!




28+4 med Ines och 28+5 nu, ingen vidare skillnad, eller?
     

Fredagen

Linn och barnen kom förbi tidigt i morse med frallor. Vi gick ut en runda med barnen innan vi fixade med lunchen. Tog en fika i Lyckeby men tyvärr inga godsaker för mig, testade en sockerfri kaka som jag lika gärna kunde varit utan. Jag och Ines tog en vända på stan och träffade sedan Hanna på Waynes, nu är vi hemma men snart påväg in till stan igen till Montemarte.


Lika bra i natt!

Tentan gick nog över förväntan, kändes bra när jag var klar.
Natten har gått lika bra som igår, inget kiss i sängen och inte fören kl 7 behövde hon gå upp för att kissa.
Har beställt lite vårkläder till Ines också.

Hurra!

Varje morgon vakar Ines men torr blöja och säger att hon vill kissa. Så i natt testade vi utan, lilla nakenfisan höll sig torr hela natten och vaknade kl 6, kissa! Kul att det funkade, så nu blir det inga blöjor på natten i fortsättningen. Hemma har hon det inte heller, lite svårt  fortfarande när vi ska åka bort, vet inte om det funkar riktigt. Men vi får väl testa det med, kanske funkar lika bra som i natt!


Fullt upp!

Kl 9 i morse hade jag tid på diabeteskliniken, fick info om kost och mätare, ska kolla sockret fyra gånger om dagen.  Klar där åkte jag dirket vidare till Lyckeby, där träffade jag läkaren för att prata om graviditetsdaibetesen. Fick även kika lite på bebisen, hon skulle kolla hjärtljuden och gjorde ett ul. Var så sugen på att fråga om hon ville kolla kön men eftersom att Stoffe inte vill veta så avstod jag..
På måndag ska jag till gyn får ul med viktuppskattning, kanske har jag övertalat Stoffe tills dess. (=
Kommer även få tid till dietiskt och specialläkare på diabetskliniken.
För tillfället sitter jag i köket, Stoffe  har Johan Elias och Li på besök, för att tentaplugga. Imorgon har jag salstenta som jag inte lagt ned någon vidare tid på än, inte alls sugen!
image217


Bm besök

Har försökt pluua lite idag, tenta på torsdag igen, vilket inte gått så bra. Känner mig inget vidare motiverad, hinner precis avsluta en kurs när det är dax för tenta igen. Vi tog en långpromenad  efter lunch, helt underbart har det varit ute idag!
Besöket hos BM gick bra, järnvärdet hade stigit från 98  till hela 113! På onsdag ska jag träffa läkaren, tiderna till lasarettet har jag inte fått än..

image216

Grattis Annica!

Precis hemkomna från Annicas kalas. En massa god mat fick vi och en supertrevlig kväll!


Pizzakväll

Johan, Tessan och Li besökte oss i går kväll. Det blev pizza och en massa båtsnack hela kvällen.



Förhör

Var i morse på förhör hos polisen. Det gällde skadegörelsen någon mindre begåvad människa stod för efter paddligen förra året. Stoffe och hans vänner träffas varje år och paddlar i Lyckebyån ett par dagar. Denna gång var det några nya personer med som uppenbarligen inte var mogna nog.  Fick svara på lite frågor, mest rörande Kristoffer och bekräfta att han åkte först från platsen.
Kom precis från stan nu, har ätit lunch med Erika och Daniel på Skafferiet, så gott! När de hämtat barnen ska vi festa på kakor från systrarnas!


Skatebrud!


Graviditetsdiabetes...

Min barnmorska ringde innan och informerade lite om graviditetsdiabetes.. Ett läkarbesök på MVC är inplanerat och remiss för läkarbesök och ultraljud på lasarettet är påväg. Nu får jag sköta mig, inget sött, fett och mycket promenader så kommer et gå bra! Jag som älsar att fika och äta lite godis  på kvällen..



Oväntat

Glukosbelasningen idag gick mindre bra, hade förhöjt socker. Vilket var riktigt oväntat då jag hade lågt med Ines. Kommer få träffa diabetessköterska och sockret kommer kollas oftare. Ivästa  fall blir det insulin under återstående delaen av graviditeten men det tror jag jag kommer slippa. Det som oroade mig mest var att barnmorskan sa att jag på sikt kan bli diabetiker.. 
Järnvärdet var ingen höjdare heller bara 98, nu blir det noga med järntabletterna! Ligger alltid rätt lågt men under 100 är inte bra för någon.. Jag mår ju bra och är pigg men behöver ju få upp mitt värde till förlossningen.


Glukosbelastning

I morgon ska jag på glukosbelastningen, inget jag ser fram emot. Jag som alltid är så hungrig på morgonen, kommer bli jobbigt att fasta till nästan lunch.. Ska sova nu, lillis fick feber igen ikväll, verkar inte vilja släppa riktigt.

Uppe med tuppen.

Vaknade sju i morse av Ines som behövde kissa, bara att tvinga sig upp i den tidiga timmen. Åkte  till skolan och förberdde lite inför nästa veckas seminarium. Var klar vid lunch och strax därefter kom mamma och hämtade mig för en tripp till Tingsryd.  Vi hämtade upp mammas arbetskompis Anki i Vissefjärda, Anki ville visa oss en bra tygaffär. Hittade ett jättefint tyg och lite foder till Ines nya jackor som ska bli sydda snart.. Tack mamma för grejerna och fikan!
Mamma följde med hem en vända och Stoffe bjöd oss på middag, lövbiff med pommes.
Nu har hon åkt hem och vi ska nu ge oss ut på en promenad runt byn!

Feber

Efter gårdagen klippning följde Linn, Nea och Tilda med hem till oss för lunch. Senare hämtade vi upp Edith som sov här i natt.
Idag har vi gått en långpromenad på två timmar med Annica, Göran o Linnea..  Nu tar vi det lungt, Ines har feber..


Fan för BTH!

Vad är det med personalen på BTH som rapporterar in betygen. Csn måste ha dem inrapporterade för att betala ut studiestöd. Har varit i kontakt med BTH flera gånger och får olika svar i stil med att de kommer rapporetras in snarast. En vecka har gått sen tentan rättades men inga poäng, kan de inte vara lite ödmjuka och rappotera in eftersom att jag bett dem flertalet gånger!

image187

Fettisdagen

I går var jag i skolan, rätt så trist föreläsning. Blev senare bjudna till Linnea och Joel på semla, hade helt glömt bort att det var fettisdagen!
Såg en superkass film i går kväll som går på bio nu, se den endast om ni gillar vampyrfilmer!


Välbehållna

Kristoffer, Göran och båten kom hem välbehållna, vi tvåtiden var de klara!



Syddde lite i fredags, började med en kappa som jag inte fick till rikitgt. Sydde istället en kjol med mudd på  egen hand vilket blev bra! Började  sen på en kappa från annat mönster, måste bara köpa foder och knappar innan jag kan färdigställa den.

På G

Stoffe och Göran är nu påväg hem. Idag har de varit i Karlstad och hämtat båten, stackarna åkte på snöstorm en bit upp  i landet. Kul att få hem den, bara att börja pula med den så att den i toppskick till sommaren.
Ines och jag har lekt med Nea och Tilda hela dagen, livit bjudna på både lunch och middag, lyx!

Förlängde boxerabonnemanget i dag, inspelningsbar box. Änligen kan vi spela in samtidigt som vi kollar på annat progam! Slippa videoband och dvd skivor är också ett plus!

image178


Nedräkning!

Bara 100 dagar kvar!

Min graviditet - BF Tis 13 maj 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 2 feb 2008.
Din graviditet startade Tis 7 aug 2007.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 20 aug 2007 (ägglossningen).
Du har gått 179 fulla dagar av 279 (64%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar(v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 13 maj 2008
Du har 100 dagar kvar till förlossning.

JAAAA!

Klarade tentan känns helt underbart, 15 p närmare examen! Hade gärna firat med ett glas vin men det får vänta!

RSS 2.0