****

Efter febrig natt, glad ändå!

Igår

Ines mös med farmor och farfar under eftermiddagen. När jag och Knut och hämtade lyckades farmor få i Knut gröt på en halv deciliter Jag lyckades tyvärr inte i morse, farmor får ställa upp varje frukost och kvällsmat =)


Smått

Ett par småsaker har jag hunnit med efter barnen somnat.



ÖF

Fösta besöket på öppna förskolan denna termin. Ines har längtat,idag blev det  bla pussel med  Camilla.

****

Sång och saga stod på programet idag. Vi lekte törnrosa och Edith var prinsessa, dansa med en prins gjorde hon också!

Efter blev vi bjudna på god lunch hos Linda och Tuva, Kerstin somnade sött i mammas famn!

****

Innan eftermiddagen vigdes åt storstädning gick vi en härlig långpromenad med farmor och farfar.



Sötnosarna!



Ines i rutschkanan


Aqua-mera







Pizzabagarna!


Avundsjuk

Systrana ska klippa sig idag, och är det någon som behöver bli av med en massa slitet så är det jag! Hör och häpna  jag har snart inte klippt mig på ett år, blir lätt så med en liten. Men det är tyvärr sådant som prioriteras bort när tiden inte räcker till, vill ju heslt vara barnfri.

Lycka till och hoppas ni blir fina!


Inte mycket förtroende kvar för BVC!

Knut hade läkartid på BVC igår, märkligt tyckte jag då han var där vid sex månader och "boel" nästa vecka. Väl där visste de inte heller riktigt varför vi var där, förklaringen löd, vi har så mycket barn nu så vi gör en extra kontroll, hmmm. Läkaren blev till en början en aning bekymrad över Knuts vikt, 8795, han har hoppat ned till strax  under medelkurvan. Själv är jag inte alls orolig för den biten, han är inte precis smal och han är aktiv som en vanlig åtta-månaders. Även längden hade han hoppat nedåt på kurvan, bvc sköterskan mätte honom till 67,5, läkaren ojade sig tyckte jag skulle börja med välling. De diskuterade sen fram och tillbaka om vad som skulle göras och kom till slut fram till att de skulle mäta om, sköterskan mätte och tyckte att hon kunde öka på en halv cm. Men det räckte ej för dem, så välling det trodde de på. (Har nog hört någonstans att barn som dricker vällning, mjöl och mjölk, i regel är längre.....) 
Hade tyvärr glömt Knuts bok hemma men kikade i den så fort jag kom hem för att se hur lång han var förra mätningen, 68cm. Hoppsan hade sköterskan ej mätt om hade han krympt en halv centimeter. Är inte förvånad över att det blir såhär då det är olika sköterskor och läkare varje gång. Men välling det blir det inte, alldeles för mysigt att amma! Däremot är det dags att sätta igång med mat på allvar!


JUBEL!

Vårt dilemma är löst, vi blev erbjudna ytterligare en dagbarnvådarei Rödeby och var ganska nära på att tacka ja. Men igår fick vi positivt besked av vårt förstaval. 14 April börjar hon så nu ska vi passa på att mysa i tre månader!

Förvirrad

Ikväll åkte vi för att bada, men hoppsan jag glömde visst väskan med mina och Knuts badkläder hemma. Jag roade mig istället med att fota med nya objektivet.



Ljuvliga Tossor!

Dessa ljuvliga ulltossor vill jag gärna vinna!

Jag vill också!

Jag vill också vinna detta fina halsband från Wgaard genom Florins blogg!

Examenskalas!

Smörgåstårta, limepaj, kaffe,  vin och trevligt sällskap. Tack Linnea, Annica och Göran.
Sängen snart, i morgon bär det av till Vara och nästa kalas.






Grattis!

Ett stort grattis till faster Linnea som tar sin sjuksköterske-examen idag!

Ytterligare en bit på väg

Då var målaren klar och elektrikern är här.

Stoffe i tidningen

Läs här!


Tyger

Gjorde några fynd i veckan, längesedan jag hittade några tyger alls.
Var tvungen att köpa en hel påse med mindre fina tyger för att få dessa fina påslakan!



Hittade även detta. De får nog tjäna som det de är till för alla tre, har inte mage att sätta saxen i dem.


Krypbevis


Förskoleklass

Vi får nog hoppa över förskola till Ines och vänta till det är dax att förra förskoleklass. (=
Pratade med kommunen ang barnomsorg och hon såg ingen ljusning, möjligtvis till hösten. I mars ska alla småsyskon, som har förtur, in när de äldre syskonen ska börja på stora avdelningar. Sen blir visst Ines så pass stor att hon behöver placeras på en större avdelning direkt och då går de yngre barnen i kön före henne då de ska in på småbarnsavdelningarna. Och hur hur ofta finns det plats på de stora avdelningarna, vad jag förstår så går ju en från småbarn över till stora när någon därifrån slutar. Så någon ljusning ser jag ej i dagisdilemmat, och där med ej med mina studier. Hade tänkt läsa halvtid nu i vår men med båda hemma känns det inte lika aktuellt.


Lillebror kan

Nu är lillebror på g. Har tidigare bara tagit något krypsteg men idag har det börjat släppa, han har flera gånger tagit flera krypsteg. Så snart kan det nog lossna helt!


Bastubad med isvak



Lite bättre

Testade att stärka korgen med trälim och vatten. Har läst att det ska vara 50/50 men styvnade så gott som inget alls. Tillsatte bara lite vatten och testade igen, klart bättre men inte perfekt. I morse agerade den i alla fall brödkorg.

Charlotte-besök

Charlotte hälsade på i torsdags, barnen fick fina julklappar!


Farmor, farfar och Linnea kikade också förbi.
Farfar hjälper Ines med pusslet från Charlotte.

Blommor?

Är i stort behov av nya blommor till fönsterna. De röda begoniorna stod inte så länge som jag tänkt så planerna för dagen var bla att köpa nya. Men vid kvart över sju riingde Stoffe och vi hade glömt att bilen skulle lämnas  för lagning halv åtta. Bara att väcka och klä på barnen en massa kläder, vi hade -16 vid den tiden. Så nu gapar fönstrena tomma och för ingen bil har vi. Kanske ska överväga att köpa plastblommor, jag är usel på att sköta riktiga, de bara dör, förmodligen för att de oftast vill ha vatten mer än en gång i månaden..
 
Nehe dax att ta fram dammsugaren, vi får ju finbesök ikväll.

Bok på väg

Var tvungen att beställa denna bok, hoppas på en massa fina mönster för mig som nybörjare!


Och så en till Ines som vi blev tipsade om på biblioteket!

Virka

Har i flera år velat lära mig att virka och sticka. Som tur är har jag en expert på området som svärmor. För någon månad sedan lärde hon mig grundera i virkning.
Först ut virkade jag en haklapp, aningen tricksigt att läsa mönstret så det blev i slutänden snarare en dregelklapp. Började därefter med en korg som jag tänkt ha som brödkorg, blev rätt nöjd men vill på något sätt stärka den kanterna inte är så slappa. Nu har jag massvis av virkprojekt jag vill påbörja men har inte så mycket egentid vilket behövs för att komma någon vart. 
Nästa utmanning blir stickning, ser så svårt ut bara..
Korgen (ny bild kommer om jag lyckas få till en stärkning)

Kakor svärmor virkat till Ines i  julklapp

En gång till

Färdig, bara att plocka isär och pussla en gång till, då är hon sysselssatt ett tag till.



Drömmande

Gick förbi Thunells dagis idag och Ines stannade länge och kollade in barnen, fick bära henne därifrån. Vi som trodde att det skulle bli dagis för hennes del nu efter nyår, tyvärr är så inte fallet. Dagis som ringde hade kollat fel och kommunen har  inte ens hörtav sig, trots att hon var uppsatt att börja som i  måndags. Antar att det är för att vi blev erbjudna plats hos dagmamma, men då jag bara kom till telefonsvarare då jag ringde barnomsorgen förväntade jag mig nog att de skulle ringa upp och meddela status.

Tålamod

Hon är inte dålig vår Ines, har snart pusslat ihop 80-bitarspusslet, på en timme ungefär. Övning ger färdighet, pussel är pinans passion!



Lunch

Snart lunch, Stoffe kommer förmodligen hem och äter. Tänkte göra currysoppa, dax att passa på nu när Knut sover. Får ta oss en promenad i fina vädret sen, när sotaren varit här..

Kung Knut ställer sig!

Äntligen lyckades han ställa sig upp på fötterna efter några veckors kämpande.


Nea fotograf





Tävling

Hos rättvisa barn!


Tiden är inne..

Helgerna är över, dags att sluta med kak & godisfrossan. Dags att ta mig i kragen och inte fika varje dag, bara lördagar och lite på kalas! Hade gärna gått en långpromenad varje dag men det är svårt att hitta tid. Det går inte att ha med Ines, hon ormar sig och skriker i vagnen och ska bara gå själv. På kvällarna är Stoffe för det mesta på övervåningen och själv vill jag inte gå sent på kvällen.  Men några kilo borde jag kunna tappa till sommaren.

Årets första julfest

Den årliga julfesten på logen ägde rum idag. Dans runt granen, fika, lotteri, fiskdamm och tomtebesök avlöste varandra i rask takt under eftermiddagen.


Trumpis

Snön har kommit!




Knut är äntligen frisk i ögonen!

Sömntutorna..

Somnade om igen när jag trodde vi skulle gå upp, får äta frukosten själv.

Lunginflammation

Ines har haft feber i en vecka nu från och till. På vårdcentralen kontaterade de lunginflammation, sju dagars penicillinkur. Svårt att få i henne både vätska och mat så det ska bli spännande  att få i henne kåvepeninen som smakar råttgift.
Knut har istället haft ögoninflammation som skönt nog är påväg att försvinna.
Kanske en frisk familj nästa vecka.

Sjuklingarna kikar på Trolltyg i tomteskogen.



Äntligen lite riktig vinter

                                                                                   Idag va jag och mange på Listersjön och åkte långfärdsskridskor

RSS 2.0