Underbart!

Har har vı det underbart ı varmen! Nagot varmt om dagarna men lıgger man vıd poolen ar det helt ok. Ines badar for fullt, valdıgt svart att fa upp henne ur poolen, det salta havet ar ınte fullt sa populart. Knut tar varmen over forvantan, precıs lıka pıgg och glad som vanlıgt!
Jaha vad ska jag skrıva mer an att det ar precıs sa bra som det kan vara. Tyvarr akte vara basta kompısar hem ıdag, Lısa och Bengt fran Varberg. Ett otrolıgt barnkart par som Ines tyckt mycket om att leka med!

Lınnea, vıll ha blild pa tatuerıngen, ar saa nyfiken!

Snabb uppdaterıng

Resan gick jattebra, barnen skotte sıg super! Ines blv lıte rastlos pa flyget men sov hela bussresan. Hotellet ar fınt, tva pooler plus barnpool. Nu ska vı kopa frukost och ga ner och bada pa stranden!
So long!

Snart drar vi!

Det mesta är  fixat,  bara lite kvar att packa sen några timmars vila. Halv 12 lokal tid är vi framme, så imorn blir det en eftermiddag med sol  och bad!
Datorn ska med och det finns trådlös uppkoppling i receptionen så några uppdateringar tror jag nog det kommer bli!

En Ines i kris

Vad har hänt med Ines, det har hänt mååånga olyckor sen hon slutade med blöja för ett halvår sedan men nu är det kris. Vissa dagar verkar hon helt strunta i om hon kissar ned sig, jobbigare att gå på toa om hon gör något kul än att mamma byter byxor  på hennne. Natten har ju varit klockren sen hon var 17 månader med några enstaka kissningar men det är ju sådant som händer. Så vad göra hur kan vi motivera henne en andra gång?


3 månader

Knut blev tre månader igår! Den lille solstrålen älskar att sitta med vid måltiderna.

Kalas

Precis hemkomna från kalas på Sturkö, Elsa fyller två idag.


Sydde ett par klänningar och en kjol igår. Ines har dåligt med sommarkläder vilket lär behövas ett par veckor framöver!



Jobba!

Jag vill också jobba, vara behövd utanför hemmet! Kunna luncha, kissa, duscha utan avbrott och gnäll. Umgås med en massa vuxna människor, lösa problem utöver vad vi ska ha till middag. Inte städa, tvätta, diska, laga mat på rutin utan vidare uppskattning, vardagliga saker som bara tas för givet. Tänk att få komma till dukat bord varje dag, få all tvätt tvättad, vikt och inlagd i garderoben. Ha hobbys och sticka iväg några timmar och slappna av, hämta nya krafter.
Det är verkligen underbart att vara hemma med sina barn, skulle inte vilja byta det mot något men det finns en gräns.. När barnet skriker hysteriskt i affären för att mamma, som redan har händerna fulla med bebis, inte också vill köra en kundvagn och att barnet dessutom kissar ned sig av ilska kanske det inte är så konstigt att man drömmer sig bort, bara för en stund i alla fall tills allt lugnat sig igen!


En torsdag

Hanna och Johan kom förbi på fika så Ines och jag bakade kladdkaka på morgonen. Vi åt givetvis inte upp hela kakan så jag bjöd ner Erika o barnen på resten.


Kerstin var till en början inte så sugen på gos..

Men kunde inte motså en puss.

Födelsedag

Ännu en födelsedag till ända. Tack för uppvaktningen!



Komiskt!

Nästa märke ut att härma nanoous prickar, me and i givetvis!
Me and I


Och så var det det där med storleken

Lik kusin Tilda, som vid samma ålder käpade med att få plats i ett big pack paket sittandes, lite väl optimistiska!

Bra tag!?


Regn regn

Jaha vad ska vi ta oss för idag, regn regn?! Vad hände med kanonsommaren som utlovades?
Givetvis ska det också regna på onsdag. Vi har en relativt liten boyta och det blir samma problem varje födelsedag, hur ska vi få plats 14 vuxna och 12 barn i ett vardagsrum på ca 20 kvm? Hade hoppats på härligt sensommarväder, men enligt prognosen 15 grader och regn.


Kaffesug!

Är så otroligt sugen på  kaffe men knoppen på perkolatrorn har gått sönder och jag har glömt köpa ny. Fasiken vad gör jag nu, måste nog åka till maxi och införskaffa en snarast!


Sövande jobb?

Tyckte det hade varit tyst från övervåningen länge, så jag gick upp för att se så det inte hänt något.

Lika?

Ibland kan jag tycka att barnen är så lika, men lika ofta ser jag inga likheter. Vissa miner Knut gör känns så bekanta. Vad det gäller nära o kära går åsikterna isär.
Lika gamla


Pizza hos Tessan

Ikväll hälsade jag och Lotta på Tessan som flyttat till stan. Mysig lägenhet i samma hus som Linn. Tog pizzor från Olearys som brukar vara så goda men ordinare pizzabagare hade nog semster..


Leka

Ines är så  glad för sin nya sandlåda och gungställning kan leka länge länge.

Äpplena är mogna nu och  Ines fick ett, hon tyckte nog de var  rätt så  goda. Var tog kärnhuset vägen?

Underbara

Svårt att få med båda på kort, i regel någon utav dem som inte är så sugen.

Kite

Oj  det var längesedan sist.
Lite bilder från Stoffes stora passion.


Mys

Efter att jag klippt gräset och Stoffe grävt upp stubbar och hängt med grannen tog vi oss ett dopp i Långasjön. Nu ska vi njuta av kräftor och rosé!

En "rabatt" mindre

När Knut sov och Ines lekte i sanden passade på att gräva bort den hemska rabatten på framsidan. Inte i lung och ro precis, bara att avsluta när barnen behöver. Hann i alla fall med att sprida ut och jämna till jorde, svårt att få det snyggt! Egentligen hade vi behövt mer jord för att jämna ut framsidan men det funkar som det är också. Får köpa gräsfrön idag sedan väntar nästa rabatt.


Gullungar!

Idag tog vi eftermiddagskaffet i lekparken.


Trevliga, NOT!

Bojkotta Fritidsportalen! Efter alla om och men kom vi till en lösning av problemet.  Jag har mailat och ringt dem hela dagen utan svar. Märkligt, då jag tidigare dagar ringt dem angånde kommande besällning  har de ringt upp mig och svarat på mail inom en timme. Men till sist svarade de mig : Hej Jonna, jag har nu fått svar från distributören som har en reservdel i lager! Han har skickat denna till mig så du bör ha den i din tur inom ett par dagar! Bäst för båda parter!
Ingen ursäkt att jag fått ett skadat paket, fått vänta på besked eller att jag få fixa skadan själv. Dåligt!

Tack Linnea!

Tack för en superkväll, har haft så himla trevligt! Gör gärna om det mycket snart!

Tjockis!

6290 väger Knut, därmed tog han hem tjockaste "berg"kusinen vid denna ålder, inte illa!

Så hur gör jag?

Den första förslaget på att åtgärda felet jag fick av fritidsportalen var följande
"detta kan avhjälpas genom att med ett fint sandpapper gnugga bort det skavda partiet och att därefter med lite exvis matolja polera upp ytan. Blir detta ändå inte tillfyllest, återkom!"
Hmm plasten har skavts av hur skulle detta då hjälpa,? Sandpapper repar ju bara plasten mer!

Efter flera mail, de ringer inte ens upp som det lovat att de skulle göra, fick jag följande:
väljer du att returnera vagnen (vi tillhandahåller returfraktsedel!) får du dock vänta ett par veckor innan leverans kan ske, annars har vår ekonomiavdelning godkänt beloppet 200:- som ersättning. Alternativt, vänta tills dess vi fått svar från distributören, om reservdel finnes!
200 kr känns löjligt lite med tanke på att jag beställde en ny vagn! Givetvis vill de inte att jag skickar tillbaka den då  det blir mer jobb för dem. Därför hävdar de att det kommer ta upp till två veckor innan den nya levereras, de kan såklart leverera snabbare.


VAD SKA JAG GÖRA?


Och så kom den..

.. men inte i det skick jag ville. Så trist, äntligen efter två veckors väntan så kom vagnen. Shenker har behandlat paketet så väl och det har till följd skadat vagnen. Har försökt få tag i fritidsportalen hela dagen men ingen lösning i ärendet än.  Vill ju såklart motera ihop och testa den nu!



Sommar?

Jaha då var hösten här, kanske för att stanna. Regn, regn, regn på prognosen, känns härligt att vi har mer sommar att se framemot. Tre veckor kvar!




Vardag

Jaha då har Stoffe börjat jobba igen, otroligt vad fort tre veckor kan gå. Linn har fortfarande semester så hon, Nea och Tilda har varit här och röjt idag.

Helg

Kikade på vigseln mellan Evelina och Stefan igår.

Åkte sen vidare till Giseryd på 7 och 2x 35 årsfest.
 


Idag följde vi med Annica o Göran ut med båten för att kolla när båtarna gav sig iväg. Vi åt middag på Aspö och kikade runt lite på kastellet.


Rödebyfest

Igår var det fest i dackestugan, en stor del av oss som "hängde" när vi gick i högstadiet. Det var verkligen kul att träffas igen, det var ju ett tag sedan, redan tio år sedan jag slutade grundskolan.
Några åkte in till sailet men några följde med oss hem en stund. Jill mös med Knut och lärde sig att sjala, lättlärd!





RSS 2.0