Gott nytt!

Ha nu alla en trevlig kväll och ett gått nytt år. Vi ska hem till Charlotta, David och Emelie och fira! Bilder kommer i morgon!

image73


Farväl Jul

I förgår var jag och Stoffe på Arn, den var faktiskt över förväntan, helt ok!
Igår sopade jag och Ines ut julen, skönt att ha det gjort. Skönt att slippa granen som barrar då Ines är och drar i den ständigt..



Denna vecka

Denna vecka har Stoffe varit ledig och jag har därför bloggat rätt dåligt. Vi har i veckan firat julafton, slappat, varit i på Växjö äventyrsbad.  Idag river Stoffe ut oljepannan och Ines och jag vet inte rikigt vad vi ska ta oss för än.  Ikväll ska jag och Stoffe gå på arn och Ines ska mysa med mormor och morfar.

Ines gillar hummer!


och öl (=


Bilder från julafton




Halvtid!

Din graviditet startade Tis 7 aug 2007 
Din menscykel är 28 dagar (ägglossning 14 dagar efter menstruationen)
Du blev gravid ungefär Tis 21 aug 2007 (ägglossningen)


 Du har gått 140 fulla dagar av 280 
 Du är i vecka 21 
 Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0) 
 Du är i 5:e kalendermånaden

Julklapp!

Beställde lite kläder till Ines på självaste julafton!


GOD JUL!

Under eftermiddagen, dan före dopparedan, klädde jag och Ines granen, eller jag klädde den och Ines klädde av den..
På kvällen  åt vi pizza och spelade binglotto som är tradition med Linn och Linnus kvällen innan julafton. Tradition är även nitlotterna. Lite drygt är det att kolla på bingolotto fyra och en halv timme, så kvällen brukar avbrytas lite tidigare. Linnea och Joel kom också förbi en runda och gjorde oss sällskap! Ines somade tillslut!
Vi sov ända till halv 9, tomten hade lämnat lite julklappar i strumpan. Ines fick en klänning och några djur, jag ett par ullinnetofflor och Stoffe en bok.
Nu har vi ätit god julrukost och mamma och pappa och vid 15 bär det vidare till Annica och Göran!



Nattgäst

Inatt har Edth sovit över, mys. Vi busade, badade, kollade bolibompa och åt lördagsgodis innan det var dax för godnattsga. Hon somnade på bara några minuter och vaknade inte fören 7.30! Hon sov i Ines  säng hela natten. Ines själv har aldrig sovit i den så den är perfakt för små nattgäster!




Gott gott

Härligt att slippa laga middag idag. Vi ska köpa julklappar  till Ines ikväll då vi inte köpt en enda till henne än. Efter allt julklappsköp blir det Montemartre och musslor bla, mmm!

Vi åt på Tretti (gamla Mezzo) istället för Montemartre. Absolut värt ett  besök, mycket  god mat! Skilde sig åt med  både maten och inredningen från alla andra trista likadana restauranger här i stan!

image51

BusInes

Ines har hittat bästa lekplasten här hemma, inga  problem med små utrymmen. bådar gott när hon och lillebror ska dela rum i framtiden!


Hon fick en ny mössa igår och nu  är den favorit, den ska vara på! Även skräpet som hon envisas att ha runt nacken så fort hon hittar det!
 




Fascinerad

Ines är helt såld på tomten, så fort hon ser en tomte stannar allt upp pekar, gapar och säger tomte. Igår somnade hon i  mitt knä i soffan, när hon hade sovit en liten stund var det reklam och elgigantens julreklam spelades. Ines vaknade som en klocka, satte sig upp pekade och sa totta totta.. Undra om hon kommer bli glad på julafton när hon får träffa riktiga tomten?

image47

Till Ines

En tröja till Ines, hade tyvärr inte så mycket mudd kvar så armarna blev aningen korta, får spara den till bebisen, känner ingen som är mindre än Ines..


359576-29

Vilken natt!

Ines somnade gott i bilen hem från  kalaset. När vi gick och lade oss vid 22 tiden tog jag av henne overall och hon somnade om. Efter en liten stund vaknade hon och när jag kollade på klockan vid 3.30 hade vi fortfarande inte somnat. Bitvis ville hon upp o leka men hon var ändå helt sllut och låg mest och ammade. Hon somnade till några gången men sov så svagt så fort Stoffe rörde sig minsta vakande hon..  Vi sov i alla fall till 9 30 i morse så vi är inte helt förbi, bara lite ont i huvudet..

En dag med Julgodisbak och dubblelkalas

Idag har vi bakat julgodis hos mamma och pappa, alla var där utom Daniel och lilla Kerstin som hade feber. Det blev Morzatkulor, vaniljkola, limekola, polkagodis,  chokladdoppade marshmallows och chokladbollar.

  

Morfar läser bok


Ines gör minen, inte till hennes födel!


Kopplar av i kusin Melvins knä efter hårt julbak


Helt slut och kanske sugen på marshmallows



Efter baket for vi vidare till Strukö för att fira Sara och Axel! Traditionsenligt blev vi bjudna på risgrynsgröt och skinkmacka och senare även på luciatåg! Ines vägrade att gå med i tåget tills pepparkakorna kom fram, då kändes det ok, men kronan godkändes inte i vilket fall..





Fullplanerad torsdag

Åkte på förmiddagen in till stan och fikade med Erika, Edith och Kerstin. Efter det hem och fixa lunch, Charlotta hälsade på oss innan det var dax att lämna bilen på lagning. Klara på bilfirman åkte vi till Ediths dagis och tittade på lussetåg.



Jag och Ines följde därefter med mamma hem då hon skulle passa Ines när jag var hos tanläkaren. Förs ökte få Ines till att lussa lite men det var förgäves, drog av kronan hela tiden!



När vi kom hem var Stoffe uppe och jobbade, Ines hjälpte till att elda upp gammalt virke.

Lussefirande

Ines och jag har targit det  lugnt idag, som vanligt. Gick en långrunda och hon sov i tre timmar! Jag passade då på att sy lite vilket jag inte får göra för henne när hon är vaken. Tre förkläden och två hakklappar blev det, blev lite vaxduk över så om nån behöver haklapp eller förkläde så säg till så syr jag lite till..
 

Jag fick väcka lillis för att åka på lussefirande på Nea och Tildas dagis. Mycket fina tärnor, men inga sångfåglar då de var mest nyfika på att kolla in publiken (=

Plastisockbeställning

Älskar Plastisock superbra nu när de flesta webshoppar har adventkalender. Elva småtroll hade 25% på plastisock igår, tyvärr inte så mycket kvar, man måste vara snabb när nya erbjudande läggs ut.  Två tröjor fanns det i alla fall kvar i Ines storlek. Fick dem redan idag, en dag efter beställning, bra service!

image15
image16


Ellosbeställning

Fick 60% på en vara på Ellos så jag betställde ett överkast som vi har saknat ett tag. Hittade denna urfina tunika också och kunde inte motstå. Hoppas nu bara att den sitter bra, kan ju vara lite tråkigt passform på deras kläder..

 


Långpromenad

Igår började vi dagen med en promenad på en mil, skönt var längesedan vi gick långt. Givetvis började det regna precis när vi kom utanför  dörren.. Senare kom Linn o co förbi och drack glögg åt julkakor.


3 årskalas!

Ikväll har jag varit på treårskalas, som sagt fick Ines och Stoffe stanna hemma. Tacos och supergod tårta blev vi bjudna på!   


Lillan med kopporna

Fler och fler blir det, håller tummarna för att det snart ska sluta komma fler!
I eftermiddag ska jag på kalas hos Nea och Tilda som fyllt tre år! Grattis stora tjejerna!
Stoffe och Ines får stanna hemma, många barn som inte vill bli smittade på kalaset.
 
När Stoffe kommer hem ska jag åka och köpa lite födelsedagspresenter!

  


RSS 2.0