På kollo

Idag har vi hunnit med Loppis i ronneby på förmiddagen och besök hos Sara på Säljö barnkoloni. Det fanns mycket att kika på på loppisen men jag inhandlade bara två fotoalbum och ett tyg, tyvärr för smalt för att kunna göra något bra av.

Sara  hade det bra på kollo, kul att se alla glada barn som inte träffat sina föräldrar på en hel vecka.

Stoffe är iväg ikväll, jag har städat, städat, städat. Efter ett bad somnade barnen gott, väntar nu på stoffe så jag kan sätta igång med projekt tvätt.


Kalas

Igår firade vi Edith och Erika som fyllt år. Grillat och marängtårta stod på menyn!



Erika fick namnstav av oss med barnens namn (Inte hennes på bilden som ni kanske förstår).


Förutom en riddarborg hade jag sytt några plagg till Edith. (Känner du igen tyget Linnea?)
Två kjolar och omlottunika, favoriter i repris.


Grattis

Grattis på födelsedagen Erika!
 

Hemmadag

Idag har barnen och jag varit hemma hela dagen. Har varit helt slut, Ines var vaken mellan ett och tre, samma sekund som hon somande om vaknade Knut som i sin tur var vaken till halv fem.  Hann tillsut med att städa av innan Charlotte kom och häslade på oss, både Ines och Knut fick fina presenter! Nu ska jag snart sova, tänk att i framtiden få sova en hel natt, det var ett tag sen nu ca två år...

Förvaring?

Blir galen, har ingen förvaring. En garderob och en byrå med tre lådor är vad vi fyra ha at dela på.  Knut har en låda med både kläder och skötsaker, undra vilka kläder som ligger i botten? Kan inte heller köpa en byrå till då det inte finns någon plats i vårt redan övermöblerade hem.
Behövs!

Kalas

Idag fyller Danne år så vi har varit på kalas i Giseryd.
Svängde inom Amrialen på väg hem, märkte att Tummetott sålde ut allt för 70%, otur bara att jag inte märkt det tidigare. Sista kvällen av tre, köpte iaf ett par plagg från Gaia o co och en ståbräda.

Ojdå

Råkade idag på morgonen putta undan mattan i köket. Gissa vad jag fann, en liten samling med musli. Hade jag haft äldre barn hade jag förmodligen frågat dem om det men så är ju inte fallet. När jag frågade Stoffe kunde han inte hålla sig för skratt och han kom sen på att säga att det var på skämt han gjort det. Det tror jag absolut inte på, märks att det är jag som sköter all städning här hemma, det är mer jobb än vad vissa tror..

Brunnsparken

Igår for jag o Erika till Veras hus och fyndade lite på deras rea. Erika hade fixat god lunch till oss som vi fesatde på i Brunnspaken. Sen åkte till K-na gick en sväng på stan och tog en fika  hos mamma. Stoffe kiteade hela kvällen så barnen och jag tog en sväng till lekpaken innan bolibompa.

1 månad

Vår lilla bebis har redan hunnit bli en månad!

Sovmorgon

För första gången på mycket länge fick jag sova till längre än kl 7. Kvart över åtta vaknade vi, håller tummarna för att det inte var en engångsföreteelse! Efter frukost åkte vi till loppisen i brunnspaken, tyvärr regnade det så många hade gett upp och andra hade stora presenningar över grejerna. Köpte en liten duk som ska bli hätta till Knut, och rabarbersaft som jag snart ska festa på! På eftermiddagen åkte vi till leklandet med Linn och barnen där de fick leka av sig i tre timmar.




Midsommarafton

Midsommarafton firade vi på Järkö med stora delar av min och Stoffes familj.






Lövmarknaden

I torsdags besökte vi traditionsenligt lövmarknaden. Köpte polkagrisklubba, brända mandlar och åkte karuseller.

Hoppfullt!



Tjockis

Efter en förmiddagsstädning lunchade vi hos Erika. Var sedan och vägde Knut, 4210g, stora killen. En good rabarber/hallonpaj festade vi på när jag kom tillbaka.




Hahaha

Detta kanske man skulle ge sig på att sy
http://www.sjalbarn.se/data/forum/viewtopic.php?t=97131

Galda killen!

Farmor fick Knut att le förra veckan, mormor i förrgår och idag log han även åt sin mamma!


Ny säng

Nu har vi varit och beställt säng till Ines! Likadan som vi ska ha, fast enkel, när övervåningen är klar. Börjar bli lite trångt i sängen, de flesta nätterna kommer nog ändå spenderas i våran. Nu längtar jag extra tills barnens rum är klart och det är dax att inreda!



Föresten var Sara på radio blekinge idag, spola fram till 20.30

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&id=1208584

Undebara Ines

Ines har under en tid varit minst sagt krävande, mycket utbrott för ingenting. Antagligen jobbigt att få en lillebror. Men idag sov hon till 8, brukar vakna vid 6, och hon var på strålande humör. Vi har haft så mysigt hela dagen, inga  bråk eller utbrott. Nu sover barnen så jag ska försöka hinna med att damma och slänga i en maskin tvätt. Stoffe ska iväg i helgen vill gärna ha ordnning innan så jag slipper ha det sen.

Lovely!


Snabbis

Erika och jag var en snabbis på IKEA idag. Tanken var att kolla på säng till Ines och en större byrå, inget blev vidare undersökt. Vet inte rikigt hur vi ska göra med säng, växasäng, enkelsäng eller utöka våran säng men den 90 madrass till.. Får bestämma oss och åka en vända till snart.

Besatt!

Är helt besatt i rabarberpaj, ett konstant sug efter denna ljuvliga rätt! Ska bara amma klart så blir det en i kväll också!

Ny sjal

Har kollat in Rebozo ett tag nu, de finns i så ljuvliga färger. Så äntligen har jag beställt en!
Denna blev det

Den vänstra




Kändis

Vi har kändis i familjen, kusin Sara ska åka till Österrike och gå in med spelarna på plan i matchen mellan Sverige och Spanien!
BLT

Sydöstran


En dag på stan

Idag har Erika, jag och barnen spenderat dagen på staden. Vi lekte i Hoglands park, lunchade, åt glass och bytte lite grejer jag införskaffat till bröllopet. Det blev inte rikigt som jag tänkt mig med kläder till bröllopet. Klänningen jag köpte hade inga axelband och var superfin med vanlig bh. Efter att ha jagat efter en axelbandslös bh hittade jag en på hm. När jag, en och en halv timme innan bröllopet, skulle börja testade jag kläderna och såg hemsk ut! Axelbandslös bh när man ammar är inget att rekommendera! Det enda alternativ var att fort som f-n köra till Lindex på amiralen som fortfarande hade öppet.  På 10 minuter hittade jag en klänning och 40 min innan vigseln var vi hemma. Det blev en snabbsminkning, men vi han 10 min innan det började var vi på plats!

När vi kom hem idag var lillan varm. Var lite osäker på om det bara var för värmen så jag tog tempen som visade 39,4. Så nu har hon däckat två gånger, kan inte hålla henne vaken.


Bröllop

Igår var vi på bröllop, Marielle och Niklas vigdes i Rödeby kyrka och firade därefter på Bubbetorps gård. En fin vigsel och en mycket trevlig fest! Ines fick sova hos mormor och morfar och det gick fint!



Nationaldagen

Nationaldagen har idag tillbringats på Järkö med med Linn, Linus, Nea och  Tilda. Superdag med massor sol! Egentligen är traditionen sommarmat med fam Domeij men de fick förhinder, får återuppta det till nästa år.

Grattis Edith!

Ett stort grattis till Edith som idag fyller 4 år!

Fredde, Anna, Vilma och Alva kom förbi idag för att hälsa på Knut.



Erika var på föräldrargrupp så Edtih kom förbi och lekte en stund.


Inte så lika längre (jag tyckte det när Knut var ny).

Pusskalas

Ines är i en pussperiod, alla ska pussas.  Även när vi läser böcker ska det pussas, helt ok tills det är flera personer på varje sida, tar lite längre tid att läsa nu än tidigare.
Läser för pappa o Knut


Första festen

Gårdagen började med eldblåsning på Melvins 7 årskalas. 


Därefter åkte vi till Säljö där vi solade och badade med framor o farfar. Vi blev inte ute  så länge då vi på kvällen skulle på 30 årsfest. Ines fick för andra gången sova borta, hos farmor o farfar, det gick super! Känns bra att vi väntat ett tag med det, hon är stor nu och förstår mycket samtidigt som det går atrt prata med henne om hon skulle bli ledsen.

RSS 2.0