Överaskning

Desperate housewives har premiär idag, kul hade ingen aning om det! Tur att man läser runt på andra bloggar, hade missat det annars!


Lillebrorkrisen över!

Så skönt! Ända sen vi åkte till Turkiet, där Ines fick konstant uppmärksamhet, så har olyckorna uteblivit! Jobbigt med bakslag då hon varit torr i flera månader. Svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta tillbaka, för oss fanns iofs inte alternativet med blöja igen, kändes helt fel!  
Nu ska hon istället gå på toaletten själv, och vi får inte vara i näheten. Mycket skönt när jag sitter och ammar men jag måste ju trots allt torka henne.


Pyssel o Lek

Imorse var Erika, jag och barnen på öppna förskolan. Barnen gjorde vackra höstkonstverk och lekte av sig. Eftermiddagen blev lek med kusinerna.

Gårdagen loppisfynd (ganska mycket brunt velourtyg också som ligger i tvättmakinen.)


Buzz

Lördagskväll med Buzz och vänner.

Loppis o fika

Dagen började med loppis, ingen höjdare men en gris fick jag iaf med mig hem.

Stoffe åkte och kiteade, vi blev utan bil och bjöd då ner kusinerna på fika.. 

Ines bygger ett torn..

..Daniel också.

Sockerbit


Grattis mor och far!

Mamma fyller år idag  och pappa på måndag. Hela 48 år har de hunnit bli, iofs inte mycket för att ha 8 barnbarn! Kalaset ägde rum ikväll, underbar mat fick vi,  Creolsk Fläskfilé Gryta och marängtårta med jordgubbar!
Tog en massa bilder men tyvärr märkte jag nu att mobilminnet var fullt..


Barnen somnade gott!

Ett hus för mig!

Här hade jag kunnat trivas! Fint hus, underbar tomt och central läge. Minus för priset med tankt på orenoverat kök och bad.
Länk från bilden.


Fan, igen!

För ett par veckor sedan när jag hade handlat på Maxi och skulle köra hem var bilen död. Fan, jag hade glömt lysena på, ringde Stoffe som fick komma och hjälpa mig att putta igång den. Fjantig som jag är tycker jag sådant är lite pinsamt så jag bestämde mig för att inte glömma det igen. Jovisst ni som känner slarviga mig. Lunchade med Stoffe, gick en sväng på stan och tog en kaffe hos mamma och pappa. Tid att åka hem och bilen var stendöd, ringde Stoffe och hoppades att han hade tid. Givetvis har jag ställt mig på torget där det är mest folk en löningsfredag, givetvis är batteriet så urladdat att  den inte går igång genom att putta. Han bogserade då bort mig till en brant backe men det funkade inte heller, en arbetskompis till Stoffe ringdes dit och problemet fixades med startkablar. Ett problem kvar, barnen var upp hos pappa, bilen var tvungen att gå och vår handbroms är paj.. Pappa klädde på barnen, jag ställde mig plant och sprang i ilfart upp och hämtade dem. Nu är vi och bilen hemma  och lysena ska jag aldrig aldrig glömma igen!

Biten?

Vi gick upp till svärföräldrarna en runda ikväll. När vi skulle  gå hem var det rätt så kallt, bara 7 grader. Stoffe började springa lite och jag hängde på för att få upp värmen. När vi hade kommit till centrum kändes det härligt så vi fortsatte, ända hem. Så långt är det iofs inte, ca 2,5 km, men det var ett tag sen jag sprang och gud vad skönt det var! Kanske dax att köpa sig ett par löparskor och springa ett par rundor i veckan.

Konstverk

Äntligen är konstverket jag fått av Erika fållat och upphängt! Tack!
 
Mina barn gör/gjorde ju det, tyvärr inte Ines längre men Knut läänge till!

Edith på besök

Edith kom på besök ikväll. Vi åt middag ihop och  gick sedan en liten runda till lekparken innan Ines var tvungen att gå hem på toa. Ett bad  och lite Rasmus på luffen hann de med innan det var dax för Edith att åka hem igen. Så mysigt att ha lilla gäddan här, till råga på allt är hon bästa bebisunderhållaren.


Löksoppa!

Påväg upp till Erika och äta ljuvlig löksoppa. Mitt bidrag till dagen blir plommonkaka, var ju tvungen att ta tillvara på våra  sista plommon.

Tisdagen

Efter frukost testade jag och Ines en ny lekpark, men den var inge vidare.  Ines lekte en stund innan vi  gick hem och gjorde lunch. Klara med det gick bi upp till bvc och vägde lillebror, 7500 g väger han och är 65 cm lång. 
Vi stannade inom Erika på fika innan vi gick hem i  härliga vädret. Båda älsklingarna somnade på hemvägen!
Nu står  den franska grönsakslimpan i ungnen och ska snart förtäras.

Knut 4 månader!

Plutten redan 4 månader!



Sång och saga

I förmiddags tog vi småtjejerna på sång och saga.
Efter lunch hos mor o far kom Lotta och Emelie på besök!


Äntligen börjar lillebror bli användbar!


Svamp

Ingen fiskelycka för Stoffe idag men däremot hittade jag och Ines lite svamp. Inte mycket dock då de små barnen inte orkade gå så länge i skogen.


Vad säger ni nu då..

Killar är lika goda skitsnackare som tjejer, många har fått för sig att det skulle vara något typsikt kvinnligt!  Tänk detta har jag misstänkt länge!

Var god läs!

Topp 3

Är sugen på en riktigt bra film vilket är bristvara. Kom att tänka på de bästa tre jag sett detta året, har ni inte sett dem så gör det!
Utan inbördes ordning
There will be blood

No country for old men

Into the wild

Kvällsbak

Ikväll har jag och Ines gjort smala chokladbollar, goda faktiskt, men lite kaffe i hade nog inte skadat.



Kebab

Jag städade och stoffe klippte gräset till sena kvällen. Så det blev kebab då vi var vrålhungriga när vi var klara. Gladast blev Ines som fick en egen kebab som hon snabbt glupskade i sig.
Knut fick glatt titta på.


Lördag i lekparken



 
Knutan gungar

 
Tilda överlycklig
 

Läckerbitar!


Mammas hjälpreda

Ines älskar att hjälpa till, här skär hon ägg.


Sug

Efter en långpromenad i högt tempo och med bebis på magen blev jag så sugen.. Vad är då godare än knäckebröd och hemmagjord plommonmarmelad?

Bilder från dagen

Knut somnade gott!        Ines på HM

Ines i legokartongen     Knut ville också

Ines målar                        Mys med morfar

Mys med mormor


Påfyllning av höstgarderoben

Knutan tog sig en långvila, på tre timmar, så mamma kunde kika på höstkläder till barnen.  B la detta blev det:
Svart windstopperfleece och jeans till pinan.

Bodys till lillprins Knut




Fina böcker

Vill ha alla dessa fina böcker av Stina Wirsén!


Vänskap

Ines somnade i soffan  med  bästa kompisen spindelmannen.


Kläder

Lillprins Knut, förvisso inte så liten längre, har växt ur alla sina kläder. Var alltså tvungen att beställa några plagg.

I omlottbody

Vars en mössa till barnen


Ett fång till min kärlek


Det är idag fyra år sedan jag och Stoffe blev ett par.


Lotta lär Ines..

..att se ut och låta som en apa. Försökte få med hennes roliga/gulliga imitation av en gris men det gick sådär.

Lycka är?

Vår nya kökshjälp kanske, eller i alla fall kommer den underlätta vardagen något.



Kvällsbesök

Dagen började med öppna förskolan, bebisarna sov gott under fikan.

Charlotta kom på middag, familjens favorit, raggmunkar. Lite nya rabarber hade kikat upp så en paj blev det till efterrätt.

Ines somnade på en minut utan sövning efter bus och pippiläsning.

Snart måndag..

Helgen har gått fort, igår  åt vi ute med Annica och Göran. Tog ett glas vin till  middagen så vi sov i deras båt, perfekt!

Hämtade vår båt och mötte upp Rospiggen på Tvegölja, inga björnbär tyvärr men grillad korv blev det.


Kalas

Kalas för Ines idag.




Träff på stan

Vi tog en fika med Erika, Kerstin och Holger på Tre G. Ines och jag kikade på marinens musikkår innan vi åkte till Johannesbergsvägen för lek.


Ines vill sitta på huk som mamma.


Edith busar med Knut

Önskelista

Ines anförtrodde mig idag vad hon önskar sig i present.
Fjällräven Kånken

Conversedojor

Saker till hennes kök, tallrikar, bestick, mat etc


Pussel, Indianpärlor, pärlplattor och andra roliga höstsysselsättningar!

Ett regnigt Sverige

Hoppades på att få sovmorgon i morse men Ines vaknade halv 9 och ville såklart leka med alla saknade leksaker.  Efter god ärtsoppa och pannkakstårta till lunch hos mamma och pappa fick vi middag hos Annica o Göran. Sara kom förbi en sväng och gosade med Knut innan simningen,  Ines följde sedan med dem en sväng ut till Sturkö. Hon kommer nog lämnas hem sovandes.

Regn regn, vi är ju vana vid sol och 40 grader!


Bildchock

Borta bra men hemma bäst. Skönt att var hemma igen. Resan hem gick så bra, barnen skötte sig exemplariskt trots att det tog rätt många timmar. Åkte från hotellet 18 i går kväll och vi var hemma kl 5 i morse.
Hotelet och utsikten från balkongen


Stranden


Vid poolerna


Blandat



Kalas

Valkomna pa fodelsedagsfika hos Ines pa lordag klockan 14!

Ines 2 ar

I fredags fyllde var lılla Ines tva ar. Vı fıck sjunga for henne tva ganger och dar emellan ruska lıv ı henne, nar hon val vaknat gıllade hon uppvaktnıngen!
Vı hade planerat for en trevlıg utflykt till ett vattenland utanfor Alanya. Tyvarr blev det ej som vı tankt oss, trıst stalle med standard a la Olands  djurpark. Det var langt mellan poolerna och vattenrutchbanorna. Ines gıllade det heller ınget vıdare och vı alla langtade tıllbaka tıll hotellpoolen hela dagen.
Pa kvallen daremot at vı pa hotellet och de annordnade en show, Ines gıllade det men sjalv blev jag ej sa ımpad.





Lıte bılder

Tar san tıd att ladda  upp bılder har men nagra blev det ıaf. Fler nar vı kommer hem..

Glömt..

Glömde att skrıva att deras tradlosa uppkopplıng ınte ar att lıta pa. Den har ınte fukat an men de sage att den kommer göra det sa smanıngom. Tyvarr darför jag ınte uppdaterat med bılder, men den som vantar pa nagot gott.
Snart har en vecka gatt, fort! Dagarna spenderas mest vıd poolen, da det ar jobbıgt med saltet ı vatten och den varma solen. Vıd poolen fınns det alltıd skugga för lıllebror och dar kan han aven bada, vılket ha gıllar mycket! Inte nagon vıdare varıatıon pa resturangernas menyer sa lıte trotta börjar vı blı pa lamm och pızza. Ikvall blır det nog en runda tıll bazaren, maste shoppas lıte födelsedagspresenter tıll lıllan.

RSS 2.0