Hemtenta

Är sådär lätt att skriva ihop en hemtenta på 6-10 sidor när Ines är hemma. 10 minuter kanske jag kan få sen vill hon ha min fulla uppmärksamhet. På måndag ska den i alla fall vara inlämnad, ska bli spännade att se vad jag hunnit knåpa ihop tills dess. Har tappat suget på att skriva den helt, vill helst bara få lillebror!

14 dagar!

Nu är det bara 2 veckor kvar till bf och bebisen kan komma när som helst. Får väl räkna med att gå över som förra gången.

Min graviditet - BF Tis 13 maj 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 29 apr 2008.
Du har gått 266 fulla dagar av 279 (95%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar(v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 13 maj 2008
Du har 14 dagar kvar till förlossning.

Leklandet

Efter frukost fick vi besök av Linn och tjejerna. Vi åkte till leklandet där barnen fick leka av sig i ett par timmar. Vi träffade kusin Sara där som gärna såg till Ines åt oss!



Ines somnade utmattad i bilen. Vi åkte vidare till Annica och Göran som väntade på kranbilen för sjösättning.

Magbilder

Med bebisen, idag,  37+4

Mes Ines 36+0

Med Ines 38+3

Om man för en sekund släpper uppmärksamheten från ostälskaren!


Sockersöta Holger!


There will be blood

Ikväll har jag och Stoffe varit på bio, There will be blood. Mycket bra film, lite lång för mig som höggravid, 2h 40m.


Mys med Charlotte

Igår kväll fick vi besök av Charlotte, Ines var lite blyg till en början men det släppte helt sen och det blev gos!

Ines hjälper mamma att baka citronpaj med maräng

Kerstin och Ines mumsar bullar

Nu är slingorna lagda i badrummet!



Bm uppdatering

Ännu ett barnmorskebesök avklarat nu på morgonen. Ines var med så det blev inte mycket sagt. Hade gått upp ett halvkilo till och sf måttet låg kvar på samma som sist, 32 cm.

Ett grattis till Göran

Ikväll har vi firat Göran som fyller 58 dagen till ära. Kroppkakor till allas belåtenhet, utom min då. Blev särbehandlad, tack!
image463


Ur Föräldrar och barn



Alkohol och amning?

Namn: Agnes Wold
Gör: Professor i biomedicin vid Sahlgrenska Institutet
Aktuell med: Medverkar i debatten kring Livsmedelsverkets nya rekommendationer om amning och alkohol.


Vad är sanning om alkohol och amning?

Du är kritisk även till den nya rekommendationen?

-Ja, eftersom rekommendationen, om fyra glas i veckan, är en helt och hållet moralisk åsikt som inte har något med vetenskap att göra. Livsmedelsverket ska ge råd om livsmedel och inte komma med moraliska pekpinnar.

Så vad är sanningen?

-Sanningen är att alla som har grundläggande kunskaper i biologi och kemi vet att det rent vetenskapligt inte finns några hinder för att dricka i princip hur mycket som helst när man ammar.

Men en ammande kvinna som har en promille alkohol i blodet producerar ju bröstmjölk med exakt samma promillehalt?

-Ja, men en promille alkohol i bröstmjölken är att jämföra med att tillsätta två matskedar lättöl till fem deciliter bröstmjölk från en kvinna som inte har druckit en droppe. Det finns ingen möjlighet att uppmäta någon negativ effekt av att dricka lättöl utspädd tjugo gånger, men promillehalten blir förmodligen lägre än vad som finns i ett glas juice eller i en persika som har legat två dagar på diskbänken. När en gravid kvinna har en promille i blodet får fostret däremot samma halt i blodet vilket är en helt annan sak.

Är det ändå inte bra att Livsmedelsverket uppmanar till måttligt drickande när man ammar?

-Självklart vill man inte att ammande mammor ska dricka sig redlösa, men det ska inte heller pappor eller andra som har hand om spädbarnet göra! Varför finns inga rekommendationer om att småbarnspappor bör avstå från alkohol när risken är mycket större att en man dricker sig full och misshandlar sin familj än att en mamma gör det? Jag vänder mig emot att det alltid är kvinnan som ska ta det yttersta ansvaret för barnet och som ska klandras om det händer något.

H*ur tror du att småbarnsföräldrar påverkas av att det fortfarande anses förenat med en viss risk att dricka alkohol när man ammar?*

-Som småbarnsförälder är man väldigt sårbar och ångestfylld när det gäller barnet och därför anses jag att man måste tänka sig noga för när man ger råd till just den gruppen. Det gör mig så arg att kvinnor står och pumpar ut mjölk och slänger den efter att ha druckit alkohol på en fest, eller känner skuldkänslor om de ammar efter att ha druckit två glas vin till maten. Jag hörde en intervju med några mammor på TV häromkvällen som hade slutat amma för att de inte ville avstå helt från alkohol. Sådana konsekvenser måste Livsmedelsverket också ta hänsyn till när de kommer med sina rekommendationer...


Säljö

Eftermiddagen spenderade vi på Säljö. Vi tog promenaden upp till stugorna och Stoffepassade  sedan på att ta ett dopp!

Värmer upp sig


Ny spis!!!
Tack mamma och pappa för spisen. Nu kan jag äntligen ställa in gradantalet på ugnen! Slipper även vara superstressad så fort Ines närmar sig den! Den var välbehövd, renovering av kök inte planerat fören till nästa sommar.

7-års kalas

Har nu varit på trevligt kalas hos Melvin! Lyxig pastasallad med kräftstjärtar och räkor och goda tårtor blev vi bjudna på, så nu är jag proppmätt!


Grillning

I går kväll fick vi trevligt besök och premiärgrillade här hemma! Underbart att våren är här!



Idag ska vi på kalas, stora killen Melvin fyller 7 år i morgon!

Ines vs bebis

Ines 36+0          Bebis 36+4 (något blekare!)
 


V 35
SF
Ines 34
Bebis 32

V 32
SF
Ines 31
Bebis 30


V 28
SF
Ines 28
Bebis 28




I går kväll

I går kväll blev jag och Ines bjudna på god tacos hon Lotta, David och Emelie, när Stoffe var på firmafest. Vi var lite tidiga och hann med en sväng hos pappa innan.


Ännu ett..

..ul har jag varit på idag, 36+3. Det gick bra, bebisen väger ca 2500, ligger då 2% minus. Mamma var med i dag och kikade, när jag lämnat av henne lunchade jag med Erika och Linn på stan.

Har nu beställt denna fina sjal från
babydesign, i chokladbrun, som vi och bebben ska få av mamma och pappa!

100 % ekologisk bomull, odlad i Turkiet, beredd och vävd i Tjeckien, helt utan kemikalier. Bomullen är ekologisk och certifierad av IVN. Sjalarna är färgade med färger som ej är hälso- eller miljöskadliga, men inte certifierat ekologiska. Den naturvita är oblekt. Smalare och nättare än andra vävda bärsjalar, vilket gör att den passar extra bra till mindre barn och till dig som inte vill ha mycket tyg omkring dig, men ändå vill få bästa möjliga avlastning då du bär. Smidig att knyta. Avsmalnande ändar vilket gör knuten extra liten. Svensk design.

Vill

Vill ha dessa, och massor annat! Lite klack på dem, funderar på jag verkligen kan gå i det..

Gårdagens

Igår var jag och Ines hemma hela dagen. Vi putsade fönster, bakade bullar, städade frysen, stekte raggisar etc etc.

Nu är vi hos Erika och Kerstin, blvit bjudna på lunch. Måste gå fika väntar!

På g!

Stoffe har vari uppe och jobbat några kvällar nu, härligt!  Jag försökte fixa på tomten igår men Ines tillåter inte så långa pass. Måste köpa henne lite leksaker att ha ute.

Duschhörnan i badrummet

Till vänster om duschväggen kommer toastolen stå

Under fönsterna badkarets plats

Väggen för handfat

Hallen

Såhär kommer förmodigen trappen se ut. Vill egentligen ta fram den gamla furutrappen, under heltäckningsmattan, vitpigmentera eller måla den som på bilden. Eftersom att vi köpt ekparkett till överåningen kanske det passar bätte med trappen i ek, mindre jobb och mindre tid också.

Kvällen

Ikväll har Stoffe jobbat uppe, jag städat, Ines lekt och badat.

Ova ova!

Ines bäddade precis ned sig själv i sin säng, ova ova! En baktanke från hennes sida bara, när hon lagt sig ville hon ha nappe.


Loppis o Lek

Erika, jag och Holger åkte till loppispremiären i Ronneby på förmiddagen. Tyvärr var det inte många som sålde och vi hittade inget vi ville ha. Blev bjuden på lunch hos Erika innan vi gick ut för att spela kula och leka i lekparken. Ines och Stoffe, som varit ute med båten, slöt upp lite senare.



 

En månad kvar!

13 April i dag och därmed bara en månad kvar till bf!

Min graviditet - BF Tis 13 maj 2008
Din graviditet startade Tis 7 aug 2007.
Din menscykel är ca 27 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 20 aug 2007 (ägglossningen).
 
Du har gått 250 fulla dagar av 279 (90%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 5 fulla dagar(v35+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 13 maj 2008
Du har 29 dagar kvar till förlossning.


Hitta på?

Vad kan man hitta på en dag som denna. Jag hade planerat för fint väder, först en runda på markanden i Lyckeby och senare putsa fönster och klippa gräset. Känner mig inte så sugen på något av det. Stoffe jobbar uppe vilket jag uppskattar, men vad ska då jag och Ines ta oss till i regnet?image423

Grillning

Passade på att ta en grillning i vårsolen. Bjöd med Melvin och Edith på deras första båttur för säsongen. Grillade korv och marshmallow och körde sedan en runda inom stan och kikade på båtar (inte så många sjösatt än bara).
Nu blir det en kväll framför tv:n, kanske en film. Stoffe lägger Ines som precis bad om att få lägga sig och gick och lade sig till rätta i sängen!


Kapten Melvin

Ines varvar ned


Kapten Edith

Nöden har ingen lag

Bm

Besök hos barnmorskan idag, följande har hänt på tre veckor. HB låg bra, ökat från 113 till 115, SF måttet hade ökat från 30 cm till 32 cm och jag hade gått upp från 71,3 till 71,9.

Erika och jag tog en sväng på stan, jag är i akut behov av vårskor och vårjacka, men jag hittade inget jag blev speciellt sugen på. Beställde det på nätet istället när jag  kom hem och även lite nya myskläder till efter förlossningen. Hittade däremot ett ljuvligt set på HM till Ines, Tribute to Marimekko, hade tur näst sista som fanns kvar!





Dagens

Dagen började med en intressant föreläsning om minnet. När den var avklarad åkte jag till Erika för att hämta Ines. Erika åkte direkt och hämtde barnen i skolan och på dagis. Vi möttes därefter upp i lekparken i Håkantorpet. Barnen lekte av sig innan det bar hemmåt för middag och städning. Ines har precis badat och jag städat klart, Stoffe jobbar uppe, länagter så grymt mycket till att övervåningen ska bli klar! Framför allt ett nytt badrum, datorrum och eget rum till barnen där leksakerna kan förvaras!



Funnet

På Veras Hus hittade jag ett par plagg som jag köpte till bebisen. Som vanligt har de väldigt dåligt utbud, speciellt vad det gäller storlekar.  Har sagt till mig själv gång på gång att inte åka dit då de ändå inte har något. På nätet finns det man vill ha så det är bättre att beatälla, men varje gång inbillar jag att de bättrat sig..

 

Sprang inom Kupan också och hittade några tyger

Utflykt

Idag ska ska jag Erika, Ines, Edith, Kerstin och Holger åka till Ronneby. Tänkte kolla något fint till bebisen på Veras hus och sen givetvis en fika på Brunnskatten! Tillåter vädret blir det väl lek för barnen i parken också.

image396
image397

Nya plagg

Har sytt ett par byxor och en jacka till Ines som jag precis blev klar med. Fösta gången jag sytt en jacka med foder, blev helnöjd faktiskt, har i och för sig inte provat den på då Ines sover!
 


Sydde en mini mei-tai till Kerstin också i födelsedagspresent. Så nu kan Kerstin bära Kerstin som mamma och pappa bär Holger!



Kalas hos Kerstin!

Idag har vi firat Kerstin! Hon hade lagat  såå god mat , hemmagjord potatissallad och kyckling, och så världens godaste prinsesstårta till efterrätt.




Två auktioner hann jag och mamma med innan kalaset. I Nättraby fyndade jag ett vitt virkat överkast till vår säng. Auktionen i stan var, för första gången, inget att ha så den stannade vi inte kvar på.
image391


Kalas på Sturkö

Gårdagskvällen tillbringade vi på Sturkö, vi firade Sofi som fyllt 32. Blev bjudna på god sommarmat och en ljuvlig kladdkaka, men för mig tyvärr bara en minibit.




Klarade tentan!

Härligt, klarade hemtentan i Personlighetspsykologi!

UL avklarat

Det såg bra ut, bebisen väger uppskattningsvis 2400g. Den ligger 8% plus mot förra gången då den låg 8% minus. Det är ok upp till 20% plus. Barnmorskan var nöjd, trodde inte sockret påverkat bebisen alls, än.. Om två veckor ska jag tillbaka igen.

Ines är bra idag igen, snabbövergående feber!

Ny delkurs

Började ny delkurs idag, verkar intressant. Missar tyvärr föreläsningen i morgon då det är dax för ul igen.
Skyndade inom Kupan efter skolan och fyndade världen snyggaste kylväska, men tyvärr inga tyger!

Hämtade Ines hon farmor och farfar där vi också fick middag, så skönt att slippa laga, speciellt eftersom att Ines är dålig. Stoffe har som sagt börjar jobba igen och nu måste jag hitta barnvakt måndagar och fredagar när jag har föreläsningar!
Ska snart vidare upp till Erika för en promenad, sockret vill tyvärr ligga högt fast jag skärpt mig ännu mer!

Vämöparken

Förmiddagen spenderade vi i Vämöparken. Efter vi kollat in alla djur och barnen lekt av sig avslutade vi med en fika i Kaffestugan.




Nu har Ines och jag ätit lunch och ska ta en promenad upp till Erika för att kolla tärnklänningar.


Blåst!

Blev blåst på overlocken ): Frågade henne om det var ok att skicka den i stället för att vi skulle köra och hämta den (veckan när all snö kom), såklart sa hon om du betalar frakten. Strax innan påsk mailde jag henne och hon svarade att hon inte hunnit kolla upp fraktkostnaden. Efter påsk mailde jag henne igen, men utan svar. Mailade ytterligare en gång och skrev att om det var problem att skicka så hämtar vi den men inget svar nu heller. Mycket tråkigt, såg verkligen fram emot den!

Har sökt kurs nu till hösten, socialrätt, förhoppningsvis sista! Om jag kan fullföla denna termin så har jag bara 15 hp kvar att ta. Måste prata med min lärare om jag kan ta de sista 7,5 hp i Maj hemifrån.

På tiden

På tiden att bloggen blir uppdaterad.
Ines och jag tog det lungt på förmiddagen, lekte, läste och plockade iordning här hemma. Efter lunch tog vi en
promenad runt Rödeby. Ines sov till Erika och barnen kom förbi för  lek innan middagen skulle lagas!
Funderar nu på om jag ska sy lite eller gå en promenad till, det sistnämda är nog bäst med tanke på mitt höga socker. Glassen ligger fortfarande kvar i frysen och läskar mig varje gång jag öppnar den!
Ines har lagt till med en ovana under helgen och börjat kalla Stoffe och mig vid namn. Lyssnar vi inte direkt på mamma och pappa så ändrar hon sig till våra namn. Hoppas bara hon inte byter till det helt!



RSS 2.0